Project Description

Egelantiersstraat 141-143, Amsterdam

Koning Willemshuis: Grootstedelijk wonen in hartje Jordaan

Koninklijk wonen
Aan Egelantiersstraat 141 – 143 ligt een historisch pand met grandeur: het Koning Willemshuis. Hier zijn vijf luxe appartementen turn-key opgeleverd. Vier lofts en één penthouse variëren in grootte van circa 153 tot 192 m². De ruimtes zijn hoog, licht, en van internationale allure. De tuinen of balkons bieden rust, maar tegelijkertijd is in de Jordaan volop reuring.

Transformatie
Onder supervisie van monumentenarchitect Hans Vlaardingerbroek is het gebouw getransformeerd en gerestaureerd van kantoorpand naar woongebouw met monumentaal karakter. Hij zorgt voor een transformatie mét behoud van de authentieke onderdelen. De monumentale trappen en imposante boogramen zijn gerenoveerd en zorgen voor sfeer. Achter de historische gevel, schuilt eigentijds wooncomfort met moderne materialen, zoals stalen puien met glas.

Locatie
Het Koning Willemhuis bevindt zich in de rustige Egelantierstraat midden in de romantische Jordaan. Omgeven door pittoreske grachten, ligt op slechts enkele minuten lopen de Tweede Egelantierdwarsstraat met de beste koffie, cafés en restaurants. Voor boodschappen is er de Westerstraat, en in het weekend de Noordermarkt voor biologische boodschappen. De omliggende knusse straatjes zijn gevuld met boetieks, galeries en gym’s. Het Koning Willemshuis is goed bereikbaar via het Centraal Station of met trams 3, 5, bus 18 en 21 aan de Marnixstraat.

De verkoop en verhuur zijn reeds gestart. Meldt u zich hier om de woningen te bezichtigen.

Bezoek onze project website en bekijk de laatst beschikbare LOFT.

Te Koop: Koning Willemshuis – Loft Nº5

Project
Egelantiersstraat 141-143, Amsterdam

Gebruik
Wonen

Oppervlakte GBO
Van 181 m2 tot 192 m2

Website
Koningwillemshuis.nl