Achtergevel van het eerste wooncomplex gerealiseerd door Aurelio

De werkzaamheden aan de twee monumentale appartementencomplexen in de Marnixstraat maken goede vorderingen. Inmiddels zijn alle woningen in het eerste gebouw opgeleverd en zijn de nieuwe bewoners allemaal ingetrokken. Aurelio heeft in dit eerste complex 14 hoogwaardige appartementen gerealiseerd. Begin 2018 wordt ook het tweede complex opgeleverd met nog eens 22 appartementen.

In de woningen zijn diverse authentieke details behouden, zoals natuurstenen schouwen, monumentale plafonds en lambrisering. Aan de achterzijde zijn Franse Balkons gerealiseerd, die uitkijken op een plein met veel groen.

De twee monumentale gebouwen maken onderdeel uit van een hernieuwde stadswijk: De Groenmarkt. De naam zegt het al. Op deze mooie plek aan de Singelgracht kwamen vroeger – per boot – de groenten vanuit de polders de stad in gevaren. Spruiten, spitskool, witlof en prei! De Groenmarkt wordt sinds 2015 volledig (her)ontwikkeld.

De Groenmarkt wordt een eerbetoon aan de oude en nieuwe stadsnatuur. Was dit vroeger de plaats waar aardappelen en bieten werden verkocht en gekocht, nu wordt het een plek waar Amsterdammers kunnen wonen, werken en verblijven. De Groenmarkt is een project met een menselijke maat en een fijne, ruimtelijke identiteit. Mens, plant en dier: hier vindt iedereen ‘een groen stekkie’. In een prachtige setting van water, kade en stad.

In het tweede wooncomplex van Aurelio zijn nog diverse 2- en 3 kamerappartementen beschikbaar voor verhuur. Wilt u wonen op deze mooie locatie in het centrum van Amsterdam; schrijf je dan in via deze link. Het tweede appartementencomplex wordt naar verwachting eind januari 2018 opgeleverd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Impressie plein Groenmarkt en de nog te realiseren nieuwbouw (door HBB)